Kalerm Quarza B Bean to Cup Coffee Machine Cyprus Photography Buy Coffee Beans for Cyprus - EspressMe.com
Startup.com.cy Cyprus
 

Date: 11-02-2012

Νέο ξεκίνημα

Κάθε αρχή και δύσκολη έχει να πει ο λαός μας, αλλά επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός είναι σημαντικό κάθε τι που ξεκινά να τίθεται σε σωστές βάσεις. Ιδιαίτερα όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση πρέπει από την αρχή να βάλεις γερά θεμέλια ούτως ώστε η ιδέα σου να αποφέρει καρπούς. Μέχρις ότου να γίνει το όνειρο πραγματικότητα χρειάζεται κόπος, προσπάθεια αλλά πάνω απ’ όλα θέληση και πάθος. Για να μεταδώσεις τις ιδέες σου πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να πιστέψεις πως θα τα καταφέρεις και το νέο σου ξεκίνημα θα πετύχει.

Όταν αρχίζεις κάτι καινούριο είναι φυσικό να μην γνωρίζεις από που θα ξεκινήσεις. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και να ακολουθήσεις κάποια βήματα.

1.E-mail - Domain

Πολύ σημαντικό για όλες τις εταιρείες είναι το e-mail. Ειδικά μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία χρειάζεται ένα εύκολο e-mail που θα εντυπώνεται στο μυαλό των πελατών και θα το θυμούνται χωρίς δυσκολία. Γι’ αυτό το σκοπό πρέπει να επιλέξεις ένα καλό domain, όπως .eu, .com ή .com.cy. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσεις στο φορέα υπηρεσιών από όπου θα το προμηθευτείς διότι οι τιμές ποικίλουν και υπάρχουν κάποια domain που διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία, όπως για παράδειγμα το .ac, το οποίο απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Συνδυασμοί του e-mail μπορεί να είναι οτιδήποτε, π.χ. ego@todomainsou.com .

Ένα domain πρέπει να είναι έξυπνο έτσι ώστε να μπορούν να το θυμούνται εύκολα και να ξέρουν πως γράφετε. Ένα κόλπο που μπορείς να εφαρμόσεις είναι να πιάσεις όλους τους δυνατούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γράψει κάποιος το όνομα, έτσι ώστε ακόμα και αν το γράψουν λάθος να εντοπίζεται. Επίσης θα ήταν καλό να προωθείς το site σου δίνοντας το e-mail σου. Έτσι κάποιος που έχει το e-mail σου, το πιο πιθανό θα ανατρέξει και στην ιστοσελίδα σου.

Μία καλη και έξυπνη λύση είναι τα μικρά websites mikrawebsite.com προσφέρουν μία γρήγορη και φτηνή λύση για domain και email.

 

2.Website

Στη σημερινή εποχή που το διαδίκτυο κατέχει σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας και διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο για τις επιχειρήσεις είναι επιβεβλημένη ανάγκη για κάθε εταιρεία να έχει διαδικτυακό ΄πρόσωπο΄.

Υπάρχουν τριών ειδών μορφές site που μπορείς να δημιουργήσεις:

α) Contact information - Website για επικοινωνία: περιέχει πληροφορίες όπως τηλέφωνα και διευθύνσεις για να μπορεί ο πελάτης να έρθει σε επαφή με την εταιρεία. Δεν χρειάζεται αναβάθμιση.

β) Company portfolio - Πληροφοριακό: περιέχει πληροφορίες για τις παροχές, τις υπηρεσίες, τα έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία, ή και κάποιο χάρτη με οδηγίες. Χρειάζεται αναβάθμιση μια φορά το μήνα περίπου ή όποτε αναληφθεί ένα νέο έργο.

γ) eCommerce - Website για συναλλαγές: εκτός από πληροφορίες, δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να κάνει παραγγελίες. Χρειάζεται συνεχή αναβάθμιση με βάση τις παραγγελίες, ανάλογα βέβαια με την κίνηση της ιστοσελίδας.

Όταν κάποιος δημιουργεί ένα eCommerce site, αυτό που πρέπει να προσέξει είναι κατά πόσο τον συμφέρει να πληρώνεται online. (κόστος JCC?) Γενικά το κόστος για τη διατήρηση ενός website ανέρχεται στα €100 το χρόνο περίπου. Εκείνο που στοιχίζει πολύ περισσότερο είναι ο σχεδιασμός του site. Ανάλογα με τις απαιτήσεις, το design κοστίζει γύρω στα €500 με €1000. Βέβαια δεν χρειάζονται όλες οι εταιρείες ιδιαίτερο design για την ιστοσελίδα τους, για αυτό, τα μικρά websites mikrawebsite.com προσφέρουν μία γρήγορη και φτηνή λύση για μια ιστοσελίδα με μόνο 5 Euro τον μήνα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το είδος της εταιρείας.

 

3.Logo

Αυτό που θα προσέξει οποιοσδήποτε, ακόμα και αν δεν ενδιαφέρεται για την εταιρεία σου, είναι το logo. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνει καλή δουλειά και μάλιστα από επαγγελματία graphic designer έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό και να προσελκύει την προσοχή. Υπάρχουν πολλοί που σχεδιάζουν logo, όμως αν θες κάτι απλό έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις και μόνος σου. Μπαίνοντας στο fontsquirrel.com μπορείς να διαλέξεις το font που προτιμάς, με τα χρώματα της επιλογής σου. Αλλιώς αν επιθυμείς ένα πιο σύνθετο logo καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο με εμπειρία στο σχεδιασμό. Για ένα επιτυχημένο logo το κόστος ανέρχεται πάνω από €200.

4.Κάρτες

Για να μπορείς να εκδόσεις κάρτες πρέπει να έχεις τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail και να έχεις τελειώσει με το logo της εταιρείας σου. Αν έχεις τα πιο πάνω τότε μπορείς να εκδόσεις κάρτες για την εταιρεία ή για εσένα προσωπικά με τον τίτλο σου ανάλογα με τη δουλεία σου.

Στην Κύπρο το κόστος σε ένα τυπογραφείο είναι περίπου €100 για 1000 κάρτες. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική να τις παραγγείλεις στην Αμερική μέσω κάποιου site, που θα σου κοστίσει περίπου $38.

 

Λεπτομέριες:

small_logo.png