Kalerm Quarza B Bean to Cup Coffee Machine Cyprus Photography Buy Coffee Beans for Cyprus - EspressMe.com
Startup.com.cy Cyprus
 

Date: 11-02-2012

Επιχειρείστε διαδικτυακά

Το διαδίκτυο έχει πια εισχωρήσει για τα καλά στις επιχειρήσεις και σε πολλούς κλάδους έχει φτάσει να αποτελεί το κύριο μέσο για κάθε λειτουργία της επιχείρησης. Σιγά σιγά όλες οι επιχειρήσεις έχουν βάλει το internet στη ζωή τους προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες, και να διευκολύνουν σημαντικά τις καθημερινές τους λειτουργίες. Άρχισαν να ενσωματώνονται δηλαδή στο λεγόμενο ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Χρησιμοποιώντας το internet σε όλες ή σε κάποιες από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, οι εταιρείες κερδίζουν χαμηλότερο κόστος, δεν αντιμετωπίζουν χρονικούς περιορισμούς, δεν περιορίζονται στην τοπική αγορά και δεν χρειάζονται απαραίτητα φυσικό κατάστημα. Παράλληλα με την εφαρμογή του η-επιχειρείν εκτός από τη βελτίωση της ίδιας της επιχείρησης επιτυγχάνεται βελτίωση της σχέσης της με τους πελάτες της, με άλλες επιχειρήσεις καθώς και με τους δημόσιους φορείς.

Το η-επιχειρείν περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης που μπορούν να γίνουν διαδικτυακά. Επικεντρώνεται όμως στις πιο κύριες οι οποίες είναι η διαφήμιση, η επικοινωνία, οι πωλήσεις και οι προμήθειες μέσω internet.

Διαφήμιση μέσω internet

Η διαφήμιση μέσω internet κοστίζει πολύ λιγότερα από την παραδοσιακή διαφήμιση και παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα περιεχομένου που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, κίνηση, καταλόγους, τιμές, περιγραφές και άλλα πολλά. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγή ή προσαρμογή των διαφημίσεων εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος. Έτσι μπορείτε να επεκτείνετε το όνομα της εταιρείας σας σε ευρύτερη κλίμακα ανά το παγκόσμιο και σε συνεχές ωράριο 24 ώρες το 24ωρο. Μπορείτε να στοχεύσετε σε πιο εξειδικευμένο κοινό ή να επεκταθείτε σε αγορές που μέχρι πρότινος δεν είχατε την ευχέρεια

Πρωταρχικό κομμάτι για να διαφημιστείτε στο internet είναι να έχετε εταιρική ιστοσελίδα. Το website της εταιρείας σας αποτελεί τη βιτρίνα της προς τον έξω κόσμο και γι’ αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιπλέον θα ήταν καλό να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας σε διάφορες μηχανές αναζήτησης και ηλεκτρονικούς καταλόγους έτσι ώστε οι διάφοροι δυνητικοί πελάτες να σας εντοπίζουν πιο εύκολα. Ένας άλλος τρόπος διαφήμισης είναι μέσω banners σε δημοφιλείς δικτυακούς τόπους. Πρόκειται για μικρές εικόνες που περιέχουν συνήθως το logo της εταιρείας και κινούνται έτσι ώστε να προσελκύσουν την προσοχή του χρήστη. Αγοράζοντας λοιπόν χώρο σε ιστοσελίδες με πολλούς επισκέπτες μπορείτε να προσελκύσετε χρήστες και στο δικό σας website έχοντας ακόμη και τη δυνατότητα να στοχεύσετε σε συγκεκριμένο κοινό. Με τη διαφήμιση μέσω internet έχετε επίσης τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε πιο εύκολα ανάλυση επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας αποκτώντας έτσι μια καλύτερη εικόνα για το προφίλ των πελατών σας.

Για παράδειγμα:

small_logo.png


Επικοινωνία μέσω internet

Το διαδίκτυο αποτελεί το πιο άμεσο μέσο για επικοινωνία τόσο με τους πελάτες όσο και με τους προμηθευτές και το προσωπικό. Μπορείτε να αναπτύξετε επικοινωνία μέσω του internet χρησιμοποιώντας το εταιρικό e-mail. Εάν αναπτύξετε mailinglists με όλους τους ενδιαφερόμενους πελάτες σας μπορείτε να τους κρατάτε συνεχώς ενήμερους για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες. Επιπρόσθετα δημιουργώντας chatrooms όπου οι πελάτες θα μπορούν να λένε τη γνώμη τους μαθαίνετε πρώτοι τις ανάγκες ή τα παράπονά τους και μπορείτε να δράσετε πιο άμεσα. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε μια λίστα με συχνά ερωτήματα, τις λεγόμενες FAQslists έτσι ώστε να λύνετε πιο γρήγορα τις απορίες που δημιουργούνται στους πελάτες σας. Μ’ αυτούς τους τρόπους επιτυγχάνετε πελατειακή αξία και δε χρειάζεται να διατηρείτε γραμμή παραπόνων που κοστίζει τόσο σε εσάς όσο και στους πελάτες σας.

Πωλήσεις μέσω internet

Με τη χρήση πωλήσεων μέσω internet ο αριθμός των πωλήσεών σας αυξάνεται κατακόρυφα εφόσον οι πελάτες μπορούν να σας προσεγγίσουν απ’ όπου και αν βρίσκονται οποιαδήποτε ώρα. Επειδή όμως πολλοί πελάτες μπορεί να νιώθουν ανασφάλεια στο να πραγματοποιήσουν παραγγελίες μέσω internet, ειδικά αν δεν σας γνωρίζουν ως εταιρεία, μπορείτε προτού αρχίσετε να πραγματοποιείτε πωλήσεις μέσω internet, να κάνετε μια δικτυακή διερεύνηση της αγοράς για τους πελάτες σας. Να τους παρέχετε δηλαδή πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα προμηθευτούν και να τα επιστρέψουν αν χρειαστεί, να δέχεστε τα σχόλια τους και ανάλογα με την ανταπόκρισή τους να προβείτε ή όχι σε ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Για να μπορείτε να πραγματοποιήσετε παραγγελίες μέσω του διαδικτύου θα πρέπει στην ιστοσελίδα σας να συμπεριλάβετε καταλόγους των προϊόντων σας, περιγραφές, τιμές καθώς και φόρμες για παραγγελίες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλίζετε την αξιοπιστία σας όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών στο σύστημα παραγγελίας και πληρωμής.

Προμήθειες μέσω internet

Μέσω του διαδικτύου μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς σχετικά με τους προμηθευτές, να επικοινωνήσετε μαζί τους και κατόπιν να πραγματοποιήσετε την όλη διαδικασία αγοράς ηλεκτρονικά. Μ’ αυτό τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα να κάνετε σύγκριση των προμηθευτών έτσι ώστε να βρείτε αυτόν που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας και να έρθετε σε επικοινωνία μέσω internet χωρίς κόστος. Ακόμη μπορείτε να παρακολουθείτε την παραγγελία σας σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται μέχρι να φτάσει στα χέρια σας. Σε μεταγενέστερο στάδιο μπορείτε να αναδιαμορφώσετε την όλη λειτουργία της επιχείρησής σας ούτως ώστε οι προμηθευτές σας να συνδέονται αυτόματα με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Το η-επιχειρείν φέρνει μια νέα εποχή στον επιχειρηματικό κόσμο και εξαπλώνεται ταχύτατα. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα επιμορφωτικά προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου για το η-επιχειρείν στην Πύλη Δικτυωθείτε και Εξελιχθείτε στην ιστοσελίδα http://www.kepa.gov.cy/diktiothite/ .

Μπορείτε ακόμη να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης του Κέντρο Παραγωγικότητας κάνοντας εγγραφή στην ιστοσελίδα http://www.e-gnosis.kepa.mlsi.gov.cy/.

Πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για να ενταχθείτε στο η-επιχειρείν αποτελεί το σχέδιο επιχορήγησης που προσφέρει το Υπουργείο Εμπορείου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Επιχειρείτε Διαδικτυακά». Εάν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του εν λόγω υπουργείου στο http://www.go-e.mcit.gov.cy/mcit/trade/go-e.nsf/index_gr/index_gr?OpenDocument μπορείτε να βρείτε τα σχέδια επιδοτήσεων για την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κύπρο καθώς και ένα κατάλογο από επιχειρήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη του η-επιχειρείν.

 
 
 

Διαφήμιση μέσω internet

You must install Adobe Flash to view this content.
You must install Adobe Flash to view this content.
You must install Adobe Flash to view this content.